Inspiration, Work-in-progress & vardagsliv

Falling

By Posted in - Illustration & Konst on oktober 1st, 2013 0 Comments

Här kommer en målning jag gjorde under projektarbetet på konstskolan. Mitt tema för projektet var »psykisk ohälsa« av flera olika anledningar, vilket jag inte direkt vill gå in på mer än att det är ett stort samhällsproblem som inte är lätt att lösa.

Jag skapade en mängd olika teckningar och målningar i olika format i detta tema. Just denna du ser här är en målning i vattenbaserad oljefärg. Jag gillar detta medium att arbeta med bättre än både vanlig olja och akryl då den hamnar i stort sett emellan dessa i torktid. Jag hinner ändra något innan det har torkat, men samtidigt gå på det igen redan dagen efter, då den har torkat tillräckligt för att måla över.

Kolibrin och människan var de två element som var med i alla alster under detta tema. Kolibrin står för »människans hopp«.

Jag har försökt ta så bra foton som möjligt, men tycker att konst ska upplevas »IRL«

/Rikard

helldesign.se_falling1

helldesign.se_falling2

Please leave a Comment